Motorkontor

Motorregistret er et nyt system, der gør det lettere for bilejere og bilforhandlere at få biler registreret og nummerpladerne udleveret. Motorregistret sættes i drift den 6. juni 2012 og vil betyde, at mange fysiske blanketter og manuelle arbejdsgange bliver overflødige.

Hvad betyder Motorregistret for mig som borger?

For dig som borger vil Motorregistret betyde, at du skal opleve det lettere at registrere køretøjer.

Du vil efter sommeren 2012 kunne ejerskifte bil digitalt via www.skat.dk i de situationer, hvor der ikke skal skiftes nummerplader.

Skal der skiftes nummerplader har du to muligheder:

  1. Køre til synshal som er nummerpladeoperatør for SKAT eller
  2. en autoforhandler der tillige er godkendt pladeoperatør for SKAT.

Er den forhandler som du køber bil af godkendt nummerpladeoperatør, vil der være mulighed for at få sat plader på din nye bil med det samme.

Du behøver ikke nødvendigvis at have indgået forhåndsaftale med et forsikringsselskab om autoforsikring, der vil være mulighed for at søge digitalt om forsikring via Motorregistret.

Hvad kan jeg se på Motorregistret om mit eget og andres køretøjer?

Du vil kunne se alle data om din og andres køretøjer, fx om en bil er indregistreret eller ej. Hvilket forsikringsselskab bilen er forsikret hos, hvornår den har været til syn mm. Dog vil alene ejeren af bilen kunne se ejerforhold.

Kan man i Motorregistret se, om en given bil er en importbil?

Nej, andre aktører end SKAT kan ikke. Det er et registreringsafgiftsspørgsmål, så det er kun SKAT, der har adgang til disse oplysninger.

Skal jeg stadig medbringe et forsikringsbevis når jeg skal indregistrere en bil?

Som hovedregel behøver du ikke have et forsikringsbevis med. Motorregistret har direkte opkobling til de fleste og største forsikringsselskaber. Der vil tage mellem 10-20 sekunder at blive godkendt (eller afvist). Der vil være nogle få mindre selskaber, som ikke er opkoblet – i de situationer skal der indtastes et forsikringsbevisnummer i Motorregistret.

Hvornår kan jeg som borger selv foretage ejer-/brugerskifte?

Efter sommeren 2012 bliver borgerne også koblet på systemet, så det bliver muligt for dem selv at foretage ejer-/brugerskifte. Denne adgang vil ske gennem TastSelv, som også bruges til at se årsopgørelsen mm.

Hvilke typer køretøjer kræver stadig henvendelse til et af SKATs motorcentre?

Køretøjer med særlige klausuler skal fortsat indregistres hos SKAT. Det er fx taxaer, handicapkøretøjer og køretøjer med afgiftsnedsættelse.

Få dit tilbud her